Lázár Ervin meséje nyomán készült mesejátékot mutatott be a Figura

Lázár Ervin meséje nyomán készült mesejátékot mutatott be a Figura

Gyergyószentmiklóson,  az évad első bemutatóját, Nagy Regina rendezésében A legkisebb boszorkány című gyerekelőadást szeptember 24-én, vasárnap délután 17.00 órától láthatta először a közönség. A produkció Lázár Ervin azonos című meséje nyomán készült, a Figura társulatára írt színpadi adaptáció szerzője Demeter Kata, dramaturg. Az előadást hat éven felüli nézőknek ajánlja a színház!

Minden gyereknek megvannak a kedvenc játékai. Egyesekkel kiemelten törődik és sokat foglalkozik, néhányról megfeledkezik, majd újra felfedezi őket a fiók mélyén. Minden gyerek játszik, de nem csak a játékaival, hanem a képzeletével is, hiszen nem kell sok hozzá és máris véres csatákat, táltos paripákat és vérengző sárkányokat, Boszorkány-Tanyát vagy épp Tündérországot varázsolhat a szoba közepére vagy a fiókos szekrény mögé. Mert ahogy leszáll az este és a mesevilág gazdái becsukják maguk mögött az ajtót és nyugovóra térnek, az élet nem áll meg, de nem ám! Sőt! Akkor mutatkozik meg igazán, hogy kit milyen anyagból gyúrtak, minden játék érez, akar és cselekszik: felélednek a gonoszok és a hősök, hogy a világ urai legyenek, megvívjanak a tündér-királylány kezéért vagy épp véres bosszút álljanak régi sérelmeikért.
Ahogy a mesékben általában lenni szokott, a heppiend szinte garantált és ezúttal sincs ez másképp, azonban mindennek ára van. Az örökké tartó boldogságért valakinek fizetnie kell. Valakinek, aki előbbre helyezi a jót és helyeset saját érdekeinél. Valaki, aki képes önzetlenül szeretni. Valaki, aki elég bátor hozzá, hogy harcba szálljon azért, amiben hisz. A legkisebb boszorkány.

A produkció az NKA (Nemzeti Kulturális Alap), valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

A LEGKISEBB BOSZORKÁNY
Lázár Ervin meséje nyomán írta: Demeter Kata
Mesejáték

Szereposztás:
Anya-Banya: Tamás Boglár
Rilla: Vajda Gyöngyvér
Marilla: Boros Mária
Amarilla: Máthé Annamária
Király Kis Miklós: Pignitzky Gellért
Sárkányember, Világjáró: Fodor Alain Leonard
Táltos, Dobozember: Moșu Norbert-László

Valamint: Barabás-Tamás Vidor, Nagy Fruzsina

Jelmeztervező: Török Réka
Díszlettervező: Szűcs-Olcsváry Gellért

Videó: Ferenczi Zoltán
Dramaturg: Demeter Kata
Rendező: Nagy Regina