A társadalom támaszai a POSZT-on

A társadalom támaszai a POSZT-on

Idén is részt vesz a Tamási Áron Színház társulata a Pécsi Országos Színházi Találkozón, ezúttal Henrik Ibsen A társadalom támaszai című Botos Bálint által rendezett előadásukat válogatták be a fesztivál versenyprogramjába, tizenhárom másik produkció mellett.

A  20. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramját Dér András Balázs Béla-díjas film- és színházrendező, operatőr és Uray Péter koreográfus, rendező állította össze a 2019. március 1. és 2020. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Dér Andrásnak és Uray Péternek Sándor L. István színikritikus volt segítségére.

Az anyaországi produkciók mellett idén két erdélyi színházat hívtak meg a POSZT-ra, a marosvásárhelyit és a sepsiszentgyörgyit, mindkettőt egy-egy Ibsen előadással. A Tamási Áron Színháznak ez lesz a tizedik részvétele Magyarország legrangosabbnak tartott színházi seregszemléjén, tehát átlagban minden második fesztiválon jelen voltunk. A korábban ott bemutatott előadásaink: Ilja próféta (2002), Jóembert keresünk, Médeia (2005), Yvonne, burgundi hercegnő (2008), Csoda (2009), A velencei kalmár (2011), Meggyeskert (2015), Vízkereszt, vagy amire vágytok (2016), Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél (2019).

 

A 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót 2020. június 11-20. között tervezik megtartani, de ez a terv Magyarország Kormányának koronavírussal kapcsolatos, a színházi előadások megtartására vonatkozó határozata alapján még változhat.